BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE IZNAD 50€ NA PODRUČJU HRVATSKE

bars
BLOG 1 - Kako izmjeriti veličinu prstena

Kako izmjeriti veličinu prstena

Ukoliko niste sigurni koja veličina prstena Vam odgovara, možete izmjeriti veličinu sami kod kuće.
Niže Vam donosimo nekoliko savjeta za mjerenje veličine prstena.

MJERENJE KOD KUĆE

Mjerenje pomoću konca ili trakice:

Izrežite komad konca (ili papirnate ili bilo koje druge trakice) i omotajte oko prsta na način da preklopite konac ili trakicu. Na dijelu gdje se trakica preklapa kemijskom označite crticu. Duljina trakice do oznake je vaš obujam prstena. Izmjerite ga pomoću ravnala ili krojačkog metra te pogledajte koja je to veličina u tablici na slici niže. Za jasnije upute pogledajte video na linku.

https://www.youtube.com/watch?v=cp4_PxTysFQ

TIPS AND TRICKS
  1. Vaši prsti nisu cijeli dan iste debljine. Ujutro su oni nešto tanji dok se kroz dan obujam prsta povećava. Zato je najbolje da veličinu određujete navečer ili kasnije popodne, kada su prsti nešto većeg obujma kako biste bili sigurni da će vam prsten odgovarati u svako doba dana, jer u suprotnom bi se moglo dogoditi da ujutro odredite veličinu, a navečer vam ona više ne odgovara.
  2. Temperatura isto tako utječe na veličinu prstena, odnosno obujam prsta. Kada su vam ruke hladne, vaši su prsti nešto tanji, a kada je vruće, prsti su deblji. Najbolje je veličinu mjeriti u optimalnoj temperaturi, ponavljamo, na kraju dana.
  3. Za sve prstene šireg dizajna vrijedi pravilo – uvijek bolje odgovara jedna veličina više kako bi vam bilo ugodnije nositi prsten.
  4. Ako imate izraženiji zglob na prstu, tada mjerite i obujam zgloba i dna prsta te odaberite veličinu prstena koja je između te dvije veličine kako bi prsten mogao proći preko zgloba, a opet lijepo „sjesti“ na prst. Važno je da vas prsten nigdje ne stišće i da ga s užitkom nosite, ali da nemate problema sa stavljanjem prstena, a isto tako da nemate stalan osjećaj da ćete ga izgubiti.
  5. Postupak mjerenja veličine prstena, najbolje je ponoviti nekoliko puta, kako biste bili sigurni da ste odredili točnu veličinu.
INFO

Uobičajene veličine prstena za žene su od 8 (obujam 48 mm) do 15 (obujam 55 mm) za prstenjak. Mali prst je obično 4 broja manji od prstenjaka. Srednji prst za žene s jako tankim prstima može biti veličine 12 (obujam 52 mm), dok prosječna ženska ruka ima srednji prst veličine 15 ili 16 (obujam 55 ili 56 mm), dok malo jače ženske ruke imaju veličinu srednjeg prsta 18 (obujam 58 mm). Kažiprst je obično za 1 broj veći od srednjeg prsta. Veličina palca najviše ovisi o jačini zglobova, a najčešće može biti od veličine 16 (obujam 56 mm) do 20 (obujam 60 mm).

 

Facebook